Tøffingturer

Friluftsliv har alltid vært en stor del av livet vårt. I ungdomsårene var vi begge aktive i 4H. Det var her og på ferie med familien at de første teltturene ble tatt. Etterhvert har det utviklet seg til å også bli glad i å bo i telt om vinteren. 

Sommeren 2012 var vi på vår første lange skitur på Svalbard. I forkant av denne sommerskituren hadde vi trent på teltlivets vintergleder både på Ble, Skrim og Hardangervidda. Etter 2 uker med midnattsol og påskeføre var entusiasmen på topp! Så ble vi fristet til å gjøre Spitsbergen på langs. Det er en tur på ca 600 kilometer og tar ca 5 uker. For å gjøre det litt enklere med tanke på ferieavvikling har turselskapet vi reiste med (Spitsbergen Travel) delt det over 2 år. Første etappe gikk i april 2013. Da hadde vi ned til -32 grader, 2 dager med stiv kuling og tonnevis med nye erfaringer. Therese var ganske klar på at etappe 2 ikke var aktuelt! Men, etter kun noen timer i sivilisasjonen (Longyearbyen) var motivasjonen til del 2 på plass. Vi fullførte med glans og sto på Sørneset 21.april 2014 i snøstorm og mildvær. 
Alle disse turene har gitt oss smaken på å være lenge på tur, koble av fra hverdagen og bare nyte dagene og rutinene som trengs på tur. Vi gleder oss til Friluftslivets år 2015!

Turåret vårt starter med å gå hjemmefra (forhåpentligvis på ski) til hytta vår på Blefjell. Etter noen dagers hvile der går vi videre til Hardangervidda. Her planlegger vi å være i ca 2 uker. Totalt blir dette 5-6 uker.

Femunden om vinteren er også noe vi ønsker å få til.

Når våren kommer er det padling i hjemlige trakter og kanskje en ukes tid i kajakken på Vestlandet. Turtips i Bømlo-området mottas med takk.

Sommeren skal vi bruke i Nord-Norge, vesentlig Nordland og Troms!

Høsten er fin til jakt og fiske, fryseboksen må fylles!

Friluftslivets år handler om å få folk flest ut på tur. Vi vil gjerne ha dere med på tur!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar