søndag 24. august 2014

Jotunheimen august 2014


Etter ei uke på fottur i Jotunheimen er inntrykkene mange, men først og fremst er dette et fjellområde med mange muligheter!
Målet vårt var å være på tur uten helt fast plan, la dagene bli til underveis. Og det har vi fått til med glans synes vi selv..
Det å være på tur over flere dager gir en egen ro som flere burde unne seg å oppleve. Deilig å ikke være tilgjengelig, bare ta hensyn til hvor ditt neste fottrinn skal settes og la tankene fly avsted. Verden på utsiden av den bobla du går i, eksisterer liksom ikke!

Rutevalget vårt har blitt til underveis. Starta fra bilen på Valdresflya og navigerte oss over til Leirungsdalen. Første natta ga sludd på teltet og hvite topper rundt oss!
I Jotunheimen er det mye steinur og store høydeforskjeller. Dag 2 ga oss utfordringer på begge deler. Naturlig nok er sekkene tyngst de første dagene, så denne etappen ble ikke så lang. Fant et fint fiskevann i Svartdalen og kveldsmaten var redda!
Vi har hatt rikelig med regn på turen, så da vi nærma oss Gjendebu ble valget tatt: teltet ble hengt opp i tørkerommet og vi tok ei natt inne. Det fine med fjellområdene i Sør-Norge er at det er flust med hytter å benytte seg av. Her finner du alt fra enkle koier til hytter med hotellstandard og 3 retters middag. På hyttene er det trivelige folk og god stemning.
Så gikk turen videre fra Gjendebu mot Leirvassbu. Noen kilometer oppe i Storådalen fant vi et idyllisk vann med ukas beste teltplass. Og der var kveldsmaten i boks igjen!
Ukas lengste etappe var uten regn og på 16 kilometer. Gikk over Raudalsbandet mot Olavsbu og fant en helt grei plass til teltet før regnet kom igjen. Dagen etter bar det videre nedover Rauddalen. Etter en time kom snøen.
Og en time senere kom sola igjen! Det er fasinerende hvor fort været skifter i fjellet, viktig å være skodd for vinter også i en sommermåned. 
Siste natta i telt var ved Grisletjern. Nok en flott ørrett måtte bøte med livet.
Siste etappe ned til Gjendebu tok vi via Gjendetunga. I skodde og regnvær ble dette en utfordrende tur, men vi rakk båten ut med god margin.
En snill buss-sjåfør tok oss med opp på Valdresflya til bilen igjen.
Kort oppsummert har Jotunheimen gitt oss utfordringer, gode minner og nye erfaringer. Og det er jo nettopp slik vi vil ha det!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar