mandag 29. september 2014

Blefjell i september

Bare så det er sagt med en gang: høsten er en fin årstid!
Denne siste helga i september har vi brukt på Blefjell i sol og vind. Selv om vi har hatt hytta vår på Ble i 14 år er vi ikke lommekjent på fjellet. Det var det jammen på tide å få forandra på!


Vi starta ved hytteveggen med telt og mat for 3 netter. Store deler av Blefjell består av myr, og det er ikke stier over alt. I området rundt Blestølen derimot er det lagt ut plankestier i flere kilometer. Det er mange meninger om disse stiene, så kanskje det er best å ikke si så mye mer om det...
Uansett, det var godt å komme vekk fra plankene og finne camp for natta.















Neste dag økte vinden på og etter mange timer i myra uten sti skulle man tro at vi sovna som steiner. Men, på grunn av sterke vindkast ble det heller lite søvn, men teltet holdt iallefall! Det var tungt å gå mot vinden neste dag, opp mot stiv kuling, så vi valgte å trekke ned i skauen igjen.














For en lettelse! Det er godt å være i skauen med alle lukter, lyder og variasjon i terrenget. Det er mye fint å si om fjelltopper, men det er noe eget ved roen blandt trærne. Siste natta fant vi et idyllisk lite tjern og fyra bål til sola gikk ned.

Så bar det tilbake til hytta igjen. Et forfriskende bad og en kald øl i sola og en god følelse av å ha brukt kroppen!
Vi håper at alle kan unne seg en tur på fjellet i høst, og er du redd for å bli møkkete på skoa dine er det nok av plankestier ved Blestølen....

1 kommentar:

  1. Fikk meg en liten tur opp forbi Hvittingfoss for å plukke litt tyttebær på lørdag, det var flott! :-)

    SvarSlett