fredag 11. september 2015

På hjemlige trakter


Nå har vi hatt noen deilige, solfylte høstdager, og de har vi benytta til å padle litt i den fine skjærgården vår. For det er fint i Vestfold også, selv om vi ikke kan skryte av majestetiske topper og klart vann.
 
Da er vi klare for tur.
 
Vi har nå padla rundt Nøtterøy og Tjøme i strålende sol og nesten havbleike. Kajakkene ble satt ut ved Brunstad, så padla vi ut Vestfjorden med vinden i ryggen. Det er fredelig å padle på denne tiden av året, nesten ikke båttrafikk. Kan vel også ha litt å si at vi padla i vei på en onsdag...til og med måkene holder kjeft.

Første natta lå vi på Kløvningen rett syd for Hvasser. Og sola trakk seg pent ned over Verdens Ende og etterlot seg et fantastisk flott fargespill.

Solnedganger er bare vakkert.
 
Neste dag bar det i vei nordover langs østsiden av Hvasser, over Vrengensundet og til Steinkloss. Her er det fine teltplasser og jammen fant vi en flott solnedgang her også. Blir nok aldri lei av solnedganger, de gir en egen ro. 
Etter en god natts søvn var det tidlig opp fordi Tom hadde lovet et telefonintervju med NRK Vestfoldsendinga.

På direkten.
Så tok vi Berit på ordet og padla innom Riis Bilglass for en liten kaffepause. Det er jo kjekt å snakke med andre mennesker enn bare oss selv også! Men å gå i land langs Presterødkilen er ikke å anbefale, veldig gjørmete!

Vi poserer for fotografen i motlys.

Det er litt rart å padle på kjente steder når man ser de fra en annen vinkel. Man blir bedre kjent i sine egne hjemtrakter ved å padle på nye steder eller kanskje bare det å komme en annen vei enn det man pleier.

Det bugner.

Det er masse flotte nyper på øyene.
 

Etter 57 kilometer i kajakkene var vi tilbake til utgangspunktet. En fin runde rundt øyene som vi godt kan anbefale. Så nå er vi klare for å feire 80 års dagen til pappa/svigerfar.

4 kommentarer:

  1. Helt enig! Det er fint i Vestfold også, bare på en annen måte... ;-)

    SvarSlett
  2. Hei! Hvordan kajakker bruker dere? Hilsen Catharina :)

    SvarSlett
  3. Heisann! Vi har hver vår Valley Etain kajakk i plast, jeg har 17,5 fot og Tom har 18 fot. Stabile og god plass til turutstyr, samtidig som de er lette å manøvrere. Hilsen Therese

    SvarSlett