fredag 6. mars 2015

Longyearbyen


Vi har vært i Longyearbyen og på Svalbard mange ganger nå, men ikke på denne tiden av året da lyset og sola kommer tilbake. Derfor var det med store forventninger vi reiste av gårde nok en gang. Med direktefly fra Gardermoen gikk flyturen kjapt og greit og etter 3 timer landet vi til vind og lite sikt....
Heldigvis har været og lyset de neste dagene vist oss at dette også er en fin tid å besøke Svalbard på. Lyset ER helt fantastisk på denne tiden av året.

Utsikt fra Nybyen.
 
De 4 første nettene bodde vi i Nybyen, ca 2 km fra sentrum. Coal Miners' Cabins er et rimelig alternativ til hotellene, grei standard og en liten smak av hvordan gruvearbeidere bodde før. De siste nettene ble tilbrakt på Radisson Blu, et hotell med alle fasiliteter og deilig frokost!
Det er mye å finne på om vinteren på Svalbard. Det er mange turoperatører i Longyearbyen, både store og små. Vi har fått god kontakt med Spitsbergen Travel og kan anbefale deres produkter. Scootertur er nesten selvsagt, og uansett om du har kjørt før eller ikke er det en stor opplevelse å komme seg ut fra byen og ut i ødemarka. Vi var med på tur til Tempelfjorden, en relativt lett tur på ca 7 timer med høydepunkter som fangststasjonen til Hilmar Nøis og en liten tur bortom Norderlicht, en seilbåt som er frosset inn i isen samt brefronten til Von Post breen.

Brefronten i Tempelfjorden
Scooter og Svalbard hører sammen
 
For å kjenne på stillheten og bruke kroppen litt mer er en hundesledetur å anbefale. Det å kjenne samspillet mellom hundene og deg selv er en stor opplevelse for de fleste av oss. Hundesledetur kan kombineres med isgrottebesøk, eller du kan bli med beltevognen til en annen isgrotte for å se hvordan det ser ut på innsiden av en isbre. 
Magisk!
 
Klar for hundesledetur i kuling
Beltevogntransport til isgrotta
 
Besøk i isgrotta

Etter dagens opplevelser er det deilig med god mat og drikke. Longyearbyen kan by på flere spisesteder. Vi har funnet våre favoritter, deriblant Barentz pub og spiseri, bedre kjent som Pub'en. Her er det en egen stemning, en fin blanding av fastboende og turister. Over en øl og litt mat blir dagens opplevelser diskutert og gjenopplevd.
Det er alltid trist å reise fra Longyearbyen, vi føler oss hjemme her. Trøsten er at vi skal tilbake til sommeren. Da venter en ekspedisjon med MS Nordstjernen, det gleder vi oss til!

Nordstjernen sommeren 2012 
 
Svalbard er nærmere og billigere enn du tror, kom deg avgårde! Fantastiske opplevelser i en spektakulær villmark venter på deg!

2 kommentarer:

  1. Spennende å lese og følge dere på tur...dere er noen tøffinger....lykke til på nye eventyr. ..ser frem til flere innlegg. ..
    Hilsen fra Tone ( linsekunde)

    SvarSlett
  2. Kjekt at noen følger med på oss, takk for hyggelig tilbakemelding :)

    SvarSlett