søndag 14. juni 2015

Bømlo - absolutt verdt et besøk!Utsikt mot Siggjo.

Padling i nye farvann og fotturer i skog og fjell er noen av aktivitetene vi har sett fram til dette året. Det ble litt for lite padling nordafor i denne omgang så vi satte kursen vestover til Bømlo for å utforske øyriket der. 
Og jammen fant vi et padleparadis her også. På østsiden av Bømlo er det utallige skogkledde øyer og både naturlige og utsprengte kanaler gjør det spennende å utforske området. Vi fikk også se hjort i strandkanten. Deilig å padle rolig langs  bratte fjell og kjenne lukta av varm furuskog og blomstrende rogn. Hvis ikke det hadde vært for frisk saltvannslukt kunne du nesten tro at du var i et ferskvann.

Kan du se krabba?

En disig kveld brukte vi til å padle gjennom Kulleseidkanalen. Det gjør egentlig ingenting om det regner, for vi har jo tørrdrakt på!

På tur i skodde og regn.
 
Men selvfølgelig er det hyggeligere å padle når sola skinner. Værmeldinga så grei ut, så vi la ut på en 3 dagers tur. Først ut til Tjongspollen, et 3 kvadratkilometer stort "hav" som skal tømmes og fylles 2 ganger daglig igjennom Langestraumen som er 800 meter lang. Det blir stri strøm og derfor kan du bare padle inn når det flør og ut på fjære.

Stor fart i strømmen.
 
Vi tok ei natt inne i Tjongspollen, ikke så lett å finne teltplasser, men med litt leting i terrenget og god informasjon fra fastboende går det fint. Og jammen fant vi gammel kulturhistorie her også. Kun ruinene av gården og noen pinseliljer stod igjen. Ikke rart at folk slo seg ned her i le for vær og vind.

Her er det bygd i le av fjellveggen.
 
Dagen etter bar det i full fart ut gjennom Bardastraumen. Her er det bare å la det stå til, ut kommer du uansett! I tillegg var det mye sjø i fjorden på utsiden. Opplevelsen var litt utenfor komfortsonen, men det gikk jo bra.

Når det blir mer sjø slutter vi å ta bilder.
 
Etter et besøk på butikken i Mosterhavn og is-spising la vi i vei mot Røyksundkanalen og fant en fin, liten teltplass. Røyksundkanalen er virkelig verdt et besøk! Idyllisk og rolig nå før båtsesongen starter.

Røyksundkanalen.

2 netter i telt er ingen stor bragd, men alikevel deilig å komme tilbake til hytta vi har vært så heldige å få låne. Tusen takk til Marianne og Frode for lånet av perlen deres i Myntevika!
Bømlo har mye å by på, vi har kun fått en liten smakebit. Øyas høyeste fjell, Siggjo på 474 moh gir deg en flott utsikt over området rundt, og kan skryte av områdets beste utsikt (når skodda ikke er der da...).
Nordsiden av øygruppa har vi ikke fått utforska nok, men her finner du et stort øyrike over mot Stord. Dette får vi ha til gode til en annen gang!

Mye flott natur på Bømlo.

2 kommentarer:

 1. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  SvarSlett
 2. Så fint at dere likte dere i området.
  Men; det går fint å padle motstrøms i Langestrømmen.
  Man må bare være litt taktisk og bruke bakevjer aktivt.

  Kona og jeg har gått igjennom der flere ganger.
  Mvh hytteeier på Straumøy.

  SvarSlett