torsdag 18. juni 2015

Lifjell i sol....og regn


På veien østover fra Bømlo tok vi en stopp på Lifjell, et fjellområde midt i vakre Telemark. Sola skinte da vi starta turen oppover fjellet utpå kvelden. Planen var minst 2 netter ute. Lifjell er et lite, men lett tilgjengelig fjellområde. Terrenget er variert med godt merkede stier. Du får raskt god utsikt mot Blefjell, Gaustatoppen og sørover til Vealøs.

Godt merkede stier.
 
Det var godt å komme på fjellet igjen, kjenne lukt av lyng og myr. 
Det er noe meditativt med å gå i fjellet. Beina går av seg selv, landskapet glir forbi mens nye og gamle tanker kan romstere rundt. Tror noen nye ideer ble skapt på denne turen. Det er godt å ha litt tid til å fordøye inntrykk og opplevelser, la ting gå litt sakte innimellom.

Mye snø i fjellet.
 
I sol og vindstille vær tok vi turen opp til Øysteinnatten på 1174 moh. En storslått utsikt over store deler av Østlandet. Mens vi tok en pause ramla det inn en ungdomskoleklasse fra Tjodalyng. Gutta som nådde toppen først var også imponert over utsikten. "Fy flate guttær, sjekk den panoramautsikten 'a". Godt å se at andre setter pris på naturen også.

Her er det utsikt til alle kanter.
 
I solsteika er det godt med en strekk i lyngen. Siden det ikke har vært så varmt hittil i år er heller ikke myggen plagsom enda.

Fotograf i solnedgang.

Greplyng i solnedgang.
 
Så våkna vi igjen til regn på teltduken, en ganske kjent og egentlig behagelig lyd. Da utsiktene til sol ikke var tilstede ble det et enstemmig vedtak:
vi reiser hjem, pakker og gjør oss klare for tur til Svalbard med gode venner.

Og det regner på teltet.

1 kommentar:

  1. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

    SvarSlett