onsdag 12. august 2015

Troms - vilt og vakkert

På vei over elva.

Følelsen av Svalbard slo mot oss da vi kjørte innover Rostadalen. Fjell som minner om området rundt Longyearbyen ga oss raskt følelsen av å være "hjemme". Etter 4 timers gange kom vi inn til Moskanhytta som eies av Statskog. Den ligger helt inn mot svenskegrensa ved Moskanvatn. Dette er ei lita perle! Ei koselig lita bu med 3 sengebrisker, vedovn og sjarme i bøttevis. Så utrolig godt å akkurat rekke fram før regnet pisket.

Moskanhytta.
 
Vi traff Astrid og Odd på stien før hytta. De kunne fortelle om fin røyefangst de siste dagene. Den røya har ikke vi sett noe til, men vi fikk hver vår harr dagen etter i Leirvatnet. Den ble stekt i smør og smakte helt fortreffelig.

Middagen er i boks.
 
Etter 93 netter i telt er det helt OK å sitte inne på ei hytte når tåka kommer sigende og høre fjellreven hyler i fjellheimen. Og når Tom disker opp med Svensk Kjøttsoppa på burk til kvelds er det ikke mer å savne.
Så tok vi et par netter på gamle Rostahytta, ei koselig DNT hytte litt lenger ned i dalen.
Her har vi kost oss i sofa'n, lest, spilt spill og fyra i ovnen. Det skal gjøres det og! Deilig å ta det litt med ro i perioder. Tror vi trenger det også, ikke bare være på farta hele tiden.

Rostahyttene til høyre i bildet.
 
Terrenget rundt hytta egner seg godt til dagsturer og fiske i elva. Da skodda letta tok vi en tur opp mot Garanasgaisi og kom over en flokk med mange hundre reinsdyr. Dessverre har vi ikke fått kort på reinsjakt i år, så et lite plaster på såret ble det å ligge å se på denne flokken. Riktignok tamrein, men flotte dyr likevel.

Brått var det rein over alt.

Nå har vi vært i Tromsø og nytt godt av Eilen og Nathalies gjestfrihet igjen. Tusen takk for lån av seng, vaskemaskin og ikke minst gode middager og hyggelig selskap!
I Tromsø har vi friskhet opp polarhistorien på Polarmuseet, fått til en topptur på Tromsdalstind og bedriftsbesøk på Drytech som lager mat til oss når vi er ute i det fri.

På toppen av Tromsdalstinden 1238moh.
 
Solnedgang over Tromsø.

Hjalmar Johansen sin kajakk.

 
Så setter vi nesa sørover igjen. Litt vemodig å se at de lange, lyse nordnorske nettene mørkner, men det er enda lenge til jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar