tirsdag 4. august 2015

Sommer på Senja


Været blir mer viktig for oss når vi er på tur enn når vi er hjemme og på jobb. Norge tar seg bedre ut i sol enn regn, det gjelder også Senja.
Yttersida av Senja er helt spesiell med stupbratte fjell som kaster seg rett i storhavet. Inne i de lune vikene ligger spredt bebyggelse. Veiene er svingete og smale, havet grønt. Alt i alt, Senja er ei vakker øy!

Kajakken svever over vannet...........
 
Etter tips fra en hyggelig svenske i Hamn padla vi ut til Bergsøyan da vinden stilnet om kvelden. Her finner du et lite padleparadis med små øyer og hvite strender. En fin teltplass på Kråkøya og et bål i strandkanten mens sola så vidt dupper ned gir på ny ro i sjela. Det var også kjekt å treffe andre padlere på tur. Turtips og erfaringer deles villig vekk.

En original stol.
 
Neste dag var sola også framme og med temperaturer som nærma seg 20 grader ble det godt og varmt i tørrdrakta. Da er det godt å kunne reise til kjentfolk og få låne dusj, ei god seng og attpåtil få servert deilig mat. Takk til Eilen og Nathalie for gjestfriheten!
 
Da er vi klare for en tur i parken.

Så gikk vi inn i Ånderdalen nasjonalpark og fant ei helt ny hytte eid av Statskog. Dette er åpent husvære som kan brukes av alle, førstemann til mølla. Med sola kommer også kleggen, noen fordeler er det med regn og vind...

Selfie i regnet.
 
Neste dag gikk vi inn til søndre Kapervatn. Middagen ble sikra på 1 2 3. Etter 9 fine ørreter fikk Tom fiskeforbud. Ikke lett å stoppe når fisken er så bitevillig. Kanskje var det regnet som igjen silte ned som ga fiskelykke?

Middagen er sikret.
 
Så bar det ut til kysten igjen og mens vi venta på at skodda skulle lette ble det nok en fiskemiddag. 2 fine makrell på 2 kast. Fort gjort..

Her er det tatt hensyn til myke trafikanter.
Strøsand?

Dette må være Norges fineste veitoalett med egen HC plass.
 
Et lite besøk på Husøya kan anbefales. Kråkeslottet i Bøvær fikk vi også besøkt. Her fikk vi også gjort gjesteopptreden som fotomodeller takket være kjentfolk som var på fotoworkshop. Hyggelig besøk hos Kay-Åge og Rita. Det satte en ekstra spiss på en ellers regnfylt dag.

Kråkeslottet.
 
På stranda i Ersfjord fant vi en flott teltplass og lykken var stor da vi våkna i morres og skimta blå himmel! Endelig!
Fjellet Segla ble besteget, utsikten er visstnok fin, men det lå enda skodde der da vi kom opp. Men, suget i magen er der når du kikker over kanten og det er 639 meter rett i havet under deg. Ganske luftig!

På vei i skodda.

Utsikten var ikke den beste men luftig likevel.
 
Så er vi ferdige med Senja for denne gang, kanskje vi kommer igjen! Og nå skinner sola igjen..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar