tirsdag 6. oktober 2015

Hytta


Vi nyter utsikten fra hytta.
 
Dere som har egen hytte kjenner følelsen. Hyttefølelsen. Den siger inn når du går stien opp mot hytta, roen og stillheten senker seg. Hytta er et fint sted å lade de mentale batteriene etter travle dager. Ikke det at vi har hatt det så veldig travelt dette året, men vi har vært mye på reise. Det er supert å være på tur, men også litt slitsomt til tider. Det å hele tiden finne nye reisemål, planlegge og gjennomføre. I en vanlig hverdag går det meste på rutine. Dette året har ikke vært preget av rutine akkurat ...
Så nå er det hytta, høst og noen forutsigbare dager som gjelder. I en vanlig hverdag har vi ofte sagt etter ei helg på hytta: skulle vært deilig å være her en stund! Nå kan vi faktisk det.

Vann må hentes og bæres inn.
 
Hytta vår har de siste åra formelig ropt om å bli beiset. Nå er det endelig gjort! Det å beise er nesten meditasjon, godt å ha noe å gjøre med hendene så tankene kan løpe fritt. 
Sol og fint vær har det også vært siste tiden og høstfargene er så flotte her på Ble. Masse bær og rødsprakende lyng gjør det til en fryd å bare være tilstede.

Masse tyttebær...

...og blåbær.

 
Fine solnedganger og en måneformørkelse har det også blitt. Under måneformørkelsen lå vi under åpen himmel og jammen ble det servert muffins og te midt på natta!

Supermånen.
 
Vi tok oss en liten tur hjemom for å rydde litt rådyrposter i skogen. Før jakta setter i gang er det masse sopp å fylle i fryseboksen, det blir sikkert godt til steika!

Nok å ta av..
Elgjakta er godt i gang rundt hytta, og til frokost en dag fikk vi besøk av 3 elger. De beita fredelig og rolig rett på utsiden av jaktterrenget før de forsvant igjen. Lurt å holde seg rundt hyttene i jakta.
Området rundt hytta vår er preget av furuskog, åpne myrer og lyng i alle varianter. Et ganske åpent terreng, men også ganske tungt å gå i da det er lite stier. En fin tur går opp til Dronningkollen og kulturminnene der. Her ble gruvedrifta lagt ned i 1956 og det er mange byggverk og skumle gruveganger her.

Mye kulturhistorie i området rundt Vinoren sølvgruver.
Årets første og siste bad på hytta denne sesongen er utført. Ca 10 grader i vannet, forfriskende!
Så nå nyter vi høsten på kjente trakter en stund, så får vi se hva fremtiden bringer.

Sol opp...

..og sol ned.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar