onsdag 18. november 2015

Novembergleder

Høst i fjellet.

Noe av gleden ved å ha dette friåret er å kunne gjøre akkurat det vi har lyst til når det faller oss inn. Som for eksempel å dra på hytta midt i uka, og bli noen netter. De fineste høstfargene er borte, men det er fremdeles farger hvis du ser etter. Gule myrer, brunt grass og grønn granskog. Et nytt turmål til Lifanten er oppdaget, flott utsikt over søndre Blefjell og Gaustatoppen i det fjerne.

Overraskende god utsikt.
 
Etter hvert som det blir kaldere trenger fuglene våre litt mat. Når vi kommer på hytta er det opp med flagget, ut å fylle på foringsautomatene og så hente vann og fyre opp i ovnen. Og før vi har snudd oss er fuglene på plass. Vi forer fugler både hjemme og på hytta. Det er trivelig med fuglelivet på vinterstid.

Kjøttmeisen er glad i meiseboller.
 
Det er stor aktivitet på fuglemateren.

Etter litt for mange netter innendørs meldte behovet seg for noen netter i telt igjen. Værmeldingen lovet snø og kuldegrader på Skrim, så vi la i vei. I solnedgangen fant vi en fin teltplass med ei fin, tørr furu til mange timers bålfyring. Og bål ble det, i flere timer utover kvelden, med lys fra en liten måne og millioner av stjerner.

Fant ei gammal furu.
 
Neste dag våkna vi til snø på teltet. Verden på utsiden var blitt hvit. Etter en lang frokost ved bålet med plass til mange glupe tanker begynte det desverre å regne. Det er nesten ikke noe som er så vått som våt snø! 
Resten av dagen gikk rett og slett med til å holde varmen inne i kroppen og vannet ute. Det gikk sånn passe bra. Det er helt klart at de nyinnkjøpte støvlene ikke holder mål, så nye støvler er på vei fra leverandøren. Neste natta ble kald, så vintersoveposen må bli med på neste telttur.


Det varmer av ei gammal furu.
 
Men gleden ved å være ute kan ingen ta i fra oss, det bare blir litt mer utfordrende når beina er kalde. Da er det godt å ha et tyribål å varme seg på. Nå har vi tatt med oss bållukta hjem og håper på litt skikkelig vintervær snart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar