søndag 26. april 2015

Våren er en deilig tid!

Klare for tur.
De siste ukene har vi fått en forsmak av sommer og det gjør friluftslivet enkelt.
Først fikk vi endelig kajakkene på vannet. Det er noe spesielt med den første turen. Det å kjenne roen senke seg, se og høre sjøfuglene, skvulpingen og lukta av sjø. Som så mye annet gir det ro i sjela.

Kos på vannet.
Nå i slutten av april er det tid for orrfuglleik. Vi er så heldige å ha hytte i nærheten av ei spillmyr. I 2 netter har vi overnatta i gapahuk for å være klare klokka 4 om morgenen. Da setter orrhanene i gang! De har en slags dans att og fram for å måle krefter. En og annen gang flyr de på hverandre, alt for å kjempe om orrhønene som bivåner fra sidelinja. Etter at sola har stått opp og fuglene har fløyet har vi rusla tilbake til hytta for frokost og kaffe.
 
Rigging av gapahuk.
Full fart.
En stolt hane.
 
Vi har tidligere vært på Meheia utenfor Kongsberg for jakt og uteliv. Denne gangen tenkte vi å benytte oss av Statskog sine åpne hytter. Statskog har mange åpne hytter særlig nordover i landet. De kommer vi nok til å benytte oss av utover året.
I sølvverksskogene ved Kongsberg er det 5 åpne koier. Den første natta lå vi i Kolknutbrakka. Det er overnattingsmulighet her, men kun for spesielt interesserte (sånne som oss!).

Brakkeliv.
 
Så gikk vi videre til Fossvannshytta. Her finner du en grei standard med køyer, ved og utedo. Artig å lese i de gamle hyttebøkene. Noen navn går igjen og det kan bli rene føljetongene. Vi må nok tilbake til Fossvannshytta for å se om gutta i jaktlaget Tiurn's skrekk fremdeles holder på tradisjonene sine.
Vi prøvde fiskelykken, men det ble Real Turmat til middag nok en dag.

Hytta ligger idyllisk til.
 
Fordelen med å ligge ute i naturen er at vi kommer tett på dyrelivet. En bever vartet opp med kveldsunderholdningen ved Fossvannet. Bedre kan det ikke bli!

5 kommentarer:

 1. Tror dere at dere klarer å gå tilbake til et "normalt" etter dette året? :-)

  SvarSlett
 2. Svar
  1. Turen gikk i Nøtterøyskjærgården. Overnattet på Søndre Årø og på Lindholmen.

   Slett
 3. på vegne av Jaktlaget Tiurn's Skrekk kan jeg bekrefte at tradisjonene er ivaretatt også i 2016 og 2017!

  SvarSlett