lørdag 2. mai 2015

Hallevannet rundt!


Mens vi venter på å reise nordover i landet benytter vi anledningen til å ta turer i nærområdet. Steder vi har snakket om å reise til men ikke tatt oss tid til.
Hallevannet ved Larvik er et slikt sted. 

Padler inn Paradisbukta
 
Gode padlevann kjennetegnes ofte av at det er et lite flateinnhold kombinert med stor omkrets. Det betyr ofte trange passasjer og muligheter for å finne ly for vinden.
Når det blåser for mye ute ved kysten kan du finne roligere padleforhold i innlandsvann.
Vi parkerte ved Halle Mølle helt mot sør. Her er det fint å gå ut med kajakk eller kano.

Kart over Hallevannet.
 
Det er mye skog rundt vannet og veldig kupert terreng. Det er ikke så lett å finne teltplasser da det er mye hytter i den nordlige delen som har lagt beslag på de beste stedene. Vi hadde første overnatting på Brentøya i Vestmunnvannet. Her er det plass til mange telt og det er også laget flere bålplasser som kan brukes når det ikke er bålforbud. En fredelig plass og vi følte at vi var langt inne i villmarka når beveren svømte rolig forbi.

Børre bever.
 
Neste dag padla vi videre rundt vannet. Vi er ikke opptatt av å padle eller gå lengst mulig og ha det mest mulig slitsomt, men på grunn av endel vind ble det alikevel tungt nok. Da var det lurt å ha plukket ut en fin teltplass dagen før slik at vi slapp å lete. Teltplassen fant vi ikke så langt unna bilen på ei lita øy. Her var det akkurat plass til et telt helt på spissen av øya. Deilig å sovne til klukkingen av bølgene og å våkne til endens kvekking rett på utsiden av teltet.

Telte er på plass.
 
Etter en solid porsjon med havregrøt og kaffe bar det tilbake til bilen. Vi brukte 2 dager på turen men er du i god padleform kan du sikkert klare å padle rundt Hallevannet på en dag.
God tur!

Morrakaffe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar