søndag 24. mai 2015

Ut i øyan

Dagens middag er i boks.

Etter bomturen til hytta i Leirfjord havna vi brått i fergekøen fra Sandnessjøen til Dønna. Vel i land på Dønna startet jobben med å finne et sted å bo. Været var ikke av det beste, så det frista med tak over hodet. Vi leita etter turistinformasjonen som ikke var på fergekaia lenger, og fikk hjelp av damene på Asvo. Turistinformasjonen på Dønna virker ikke lenger.... Så vi kjørte avgårde til vestsiden av Dønna og ble godt tatt i mot av vertskapet på 3 Kalver. Dette er en gårdskafe med hjemmelaget mat og overnatting. Vi fikk ligge i "fjøset", en leilighet med den gamle fjøsbåsen fremdeles intakt. En varm dusj og ei god seng gjorde susen!

Fint å bo i fjøset.
 
Neste dag var været litt bedre og vi satte av sted med godt mot for å komme på toppen av Dønnamannen, 858 meter over havet. Vi kom dessverre ikke helt opp på grunn av endel snø, men utsikten fra"nesten toppen" var upåklagelig. Turen er tildels bratt og luftig, men vel verdt det.

Det er ikke noe galt med utsikten.
 
Noe av det vi har gleda oss til med reisa nordover er å kunne fiske litt.
Dagens middag ble ordnet på noen minutter, kokt sei og torsk ble menyen. Det smaker spesielt godt med egenfiska middag!

Sei i farta!
 
Er du heldig og får noen godværsdager når du er på Dønna må du ta en tur til Dønnesfjellet. Her er utsikten formidabel i solnedgang og flott utsikt til Lovund og Træna.

Stemningsfull kveld på Dønnesfjellet.
 
Din egen viltsafari fikser du lett. Kjør en tur i "skumringen" og start tellinga. På veien fra Dønnesfjellet og tilbake til Solfjellsjøen (ca 16 km) så vi 3 elg, 5 harer og 9 rådyr.

Brått er de der!
 
Dønna og Herøy er knyttet sammen av flere smale broer. En rundtur på Herøy er fint, og  ta gjerne en tur innom Sigurd Dahl. Det du ikke finner her er ikke verdt å kjøpe. En skikkelig krambod av det gode, gamle slaget.
Etter 2 netter i fjøset flytta vi ned på Solfjeldbrygga, ei rorbu med deilig utsikt, også denne hører til 3 Kalver. En kaffekopp i solveggen på brygga gjør godt for kropp og sjel.

Da er vi klare for nye eventyr!

I skrivende stund sitter vi på kaia på Tjøtta og venter på ferga over til Vega hvor vi planlegger å være en stund. Snakkes!

2 kommentarer:

  1. Flott omtale av "kanskje" verdens vakreste sted. Velkommen igjen. Mvh Dag og Susanne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig at dere følger med! Dønna og området rundt er lett å anbefale til andre. Ønsker dere en fin sommersesong! Hilsen Therese og Tom

      Slett