mandag 11. mai 2015

Tøffingfamilien


Noe av poenget med Friluftslivets år er å få flere med på tur. Kanskje kjenner du noen som trenger en puff for å komme ut av sofa'n?
 
Gjengen på tur.

Tom og jeg trives alene på tur, men det er også kjekt å dra på tur sammen med andre. Da er det godt å ha familie som villig lar seg lure ut av sofakroken. Da blir det mange tøffinger på tur! Sist helg dro vi ut med kajakker og telt og koste oss sammen. Campen ble etablert på Søndre Årø i kveldsola. Både nye og gamle telt ble satt opp, pølsene ble grilla og jammen ble det seint på natt før vi tumla i seng.
 
Lunch i det fri.

På lørdag padla vi ut rundt Lindholmen for å mimre om barne- og ungdomsårene. Vi tilbrakte de fleste somrene våre her. De inngifta tøffingene i familien får ha oss unnskyldt for alle "åsså husær jæj atte vi..." og alle andre mer eller mindre artige historier.
 
Padling i solskinn

Kvelden kom med litt regn og vind, så da var det å stable alle inn i ett telt. Intimt, artig og kos langt ut i de små timer. Det er viktig å innrette seg etter de forholda som er og å gjøre det beste ut av det.
Sola kom fram igjen på søndag. Da padlet vi til Nordre Mostein. Etter en god lunsj fikk vi bra medvind inn til stranda på Torød hvor bilene sto. Godt å ha en så fin familie å dra på tur med! Kanskje det kan bli en tradisjon og at de som av forskjellige grunner måtte melde avbud kan bli med neste gang.
 
Snart lunch på Nordre Mostein.


Denne helga ble det over hele landet ryddet søppel fra strender. Vi rydda stranda "vår" på Søndre Årø. Det er utrolig mye rart som blir skylt i land. Det er mest garn og taustumper, udefinerbare plastbiter og et enormt antall korker, flasker og halgpatroner/forladninger. Vi gjorde en avtale med Skjærgårdtjenesten (omdøpt til Skjærgårdshelsetjenesten..) slik at de kom og hentet det vi hadde samlet.
 
Vår søplefangst.

En oppfordring til alle: ta med ditt eget søppel hjem og plukk gjerne med deg noe ekstra når du alikevel går forbi og ser det. Det er alles ansvar å holde naturen og dyrene våre fri for plastavfall.
 
Det var mye taustumper på stranda.


Nå er bilen pakket. Helgelandskysten venter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar