lørdag 16. mai 2015

Endelig på vei nordover!


Så er vi endelig igang med "prosjekt Nord-Norge". Vi startet ut grytidlig hjemmefra. Første stopp var innom Fjellpulken på Lillehammer for å bytte trekk. Så rasket vi på videre for å rekke Helsport på Melhus før stengetid. Der hadde vi en avtale for å få fikset på stormmattene til vinterteltet. De har blitt litt slitt i løpet av vinteren.
Fordelen med å bruke norske produkter er at det er lett å komme i direkte kontakt med produsenten. Servicen er upåklagelig både hos Fjellpulken og Helsport!

Helsport Fjellheimen er oppe.
 
Etter 12 timer i bilen var det godt å komme fram til Guldbergaunet camping på Steinkjer. Her ble vi møtt av en trivelig kar som gjorde oppholdet til en god opplevelse.

Neste dag kjørte vi inn mot norges arealmidtpunkt. Det ligger noen mil øst for Steinkjer og har blitt utviklet til en turistattraksjon. Fint tilrettelagt område med ca 1 mil svillesti over myrer og bekker samt mange rasteplasser gjør dette til et turmål for hele familien. Både halvveis og inne ved midtpunktet er det gapahuker med fyringsmuligheter.
Vi hadde tenkt å ligge i telt, men da vinteren ennå ikke hadde sluppet taket og det var ganske bløtt i terrenget, tok vi ei natt i gapahuken. Tross sludd, vind og regn sov vi godt hele natta.


Svillesti over myra.
 
Store og flotte gapahuker.
 
Norges arealmidtpunkt.

Idylliske rasteplasser langs stien.
  
Det som er artig med å være på tur er at vi treffer så mange hyggelige mennesker langs veien. Ikke for å klage på oss østlendinger, men det er noe eget med gjestfriheten når du kommer ut av byene og litt nordover. 

Etter en kort tur innom Vikna og overnatting på Seternæset (hvor svenskene i hytta ved siden av teltet vårt disket opp til oss med lun brie og valnøtter til dessert) tok vi en stopp på Kolvereid. Det er tydelig at vi synes i terrenget med kajakker på taket, for her var det flere som var nysgjerrige både på kajakkene og oss. Artig å prate med engasjerte mennesker!

Broene knytter Helgelandskysten sammen.
 
Nå er vi på Leka, og her skal nasjonaldagen feires med tur i det helt spesielle landskapet vest på øya. 
Gratulerer med dagen!

4 kommentarer:

 1. God tur! Kos dere langs verdens vakreste kyst! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja vi har mange flotte steder å reise til.

   Slett
 2. Herlig! Kos dere masse og riktig God 17.mai:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du følger med oss på turen. I natt har vi sovet under åpen himmel på Leka! Magisk!

   Slett