fredag 17. juli 2015

Sommeren som kom....og gikk igjen.

Det er mange flotte utsiktspunkter på Riksvei 17.

Etter noen solfylte dager i Steinkjerområdet fortsatte vi turen nordover mot Helgelandskysten igjen. Skodda innhenta oss dessverre etterhvert, 25 grader og sol ble raskt bytta ut med 9 grader og yr.
I Meløy kommune, nærmere bestemt i Bjærangfjorden, har vi vært så heldige å få tilgang til ei lita hytte. Tusen takk til Jan for lånet av hytta, den står fremdeles!

Utsikt over Bjærangfjorden.
 
Området der er rikt med tanke på friluftsliv, både i fjellet og til havs, så vi håpet på å være her en stund. Men, når skodda henger ned over fjellene og vind og regn gjør kajakkpadling heller utrivelig ble det med tanken for denne gang. Håper å komme tilbake til området, spesielt rundt Svartisen og Lahko Nasjonalpark. Og gjerne padle litt i området rundt Bolga.
Men, vi fikk med oss en liten fjelltur og nok fisk fra havet til dagens middag.
Så reiste vi videre nordover i håp om å finne noe bedre vær.

Voldsomme krefter i Saltstraumen.
 
Saltstraumen er verdt et besøk om du ikke har vært på de kanter før. Her finner du verdens sterkeste tidevannstrøm. Fenomenet oppstår hver 6.time ved at vannmassene på nær 400 millioner kubikkmeter passerer igjennom et smalt sund med en hastighet på vel 20 knop. Dette gir sterke malstrømmer som er spennende å se på.
Så benytta vi anledningen til å besøke gamle kjente på Fauske. Hyggelig å bli tatt så godt imot. Takk til Therese og Bjarne for en trivelig kveld! Måtte vi treffes igjen ved en senere anledning.

Trolig årets beste teltplass.
 
I skrivende stund er vi på ferga ut til Moskenes. Følg med, følg med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar